دنیای ارزهای دیجیتال، دنیایی پر از شگفتی و پویایی است و این موضوع موجب میشود علاقهمندان به حوزه سودآور و بسیار مدرن سرمایهگذاری، توجه بسیاری به اخبار آن داشته باشند. علاوه بر اخبار جدید، برای فعالیت در این حوزه، شما به دانشی حداقلی در باب ارزهای دیجیتال و اصول مربوط به فناوریهای پایهای این حوزه نیازمندید.
یکی از ارزهای دیجیتال که از ابتدای ظهورش تاکنون مسیری جنجالی و پر ماجرا را پشت سر گذاشته، ارز دیجیتال فیرو FIRO است که در ابتدا با نام زد کوین Zcoin به بازار ارزهای دیجیتال معرفی و عرضه شد و ما در این مقاله بهتفصیل جامع مسائل مربوط به آن، از تاریخچه تا نحوه خرید و فروش آن را با شما در میان خواهیم گذاشت.
ارز دیجیتال فیرو چیست؟
فیرو FIRO یک رمزارز است که هدف خود را فراهمکردن حریم خصوصی مستحکم برای کاربران خود قرار داده است و در این هدف، خود را رقیب ارزهای پایهای مانند بیتکوین میداند. ارز دیجیتال فیرو FIRO، امکان انجام تراکنشهای غیرقابلردیابی را فراهم میکند. فیرو FIRO معتقد است مردم حق دارند با حفظ حریم خصوصی خود بتوانند کنترل پول خود را به دست بگیرند. کاربران ارز دیجیتال فیرو در انجام تراکنشهای خصوصی غیرقابلردیابی، قادر خواهند بود آزادیای معادل مؤسسات بسیار بزرگ مالی را تجربه کنند.
بر اساس همین هدفِ تعریف شده، فیرو FIRO در سال 2020 توانست جایزه محبوبترین پروژه بلاکچین در بین جامعه را از آن خود کند. مدتزمان تشکیل بلوک در فیرو، 15 ثانیه و پاداش تشکیل هر بلوک معادل 12.5 سکه است. سیستم هاوینگ فیرو FIRO نیز مشابه بیتکوین است. به این شکل که پاداش بلوکها، چهار سال یکبار به نصف کاهش پیدا میکند. این موضوع باعث میشود که هرچند سال یکبار شاهد کاهش عرضه و در نتیجه افزایش ارزش ارز دیجیتال فیرو FIRO باشیم.
نکته مهم دیگر در مورد ارز دیجیتال فیرو FIRO این است که فیرو با renVM یکپارچه شده است. این مسئله کاربران را به ورود و خروج ساده از اکوسیستم مالی غیرمتمرکز قادر میسازد و بهعنوان پلی بین فیرو FIRO و اتریوم عمل میکند.
از زد کوین تا فیرو
تاریخچه طراحی شبکه زد کوین
در سال 2013 یکی از پروفسورهای دانشگاه جان هاپکینز به نام متیو دی.گرین به همراه دو نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد خود به نامهای ایان مایرز و کریستینا گارمن شبکهای را ایجاد کردند که مانند بیتکوین بهعنوان یک پروتکل رمزنگاری شده عمل کند اما درعینحال، حریم شخصی کاربران را به نحو کامل حفظ کند. اجرای نهایی این طرح در سال 2016 بهعنوان یک شبکه پرداختی فردبهفرد با نام زدکوین Zcoin عملی شد.
شبکه زد کوین Zcoin چگونه عمل میکرد؟
شبکه زدکوین Zcoin از پروتکل زیروکوین استفاده میکرد. پروتکل زیروکوین این امکان را فراهم میکرد که کاربران بدون مشخصکردن اینکه کدام کوینها به آنها تعلق دارد، نقل و انتقالات خود را انجام دهند. کاری که پروتکل زیروکوین در این جریان انجام میداد این بود که بهاصطلاح کوینها را میسوزاند و دوباره تولید میکرد تا بعد از هر معامله، دیگر قابلپیگیری نباشند.
ارتباط شبکه زد کوین و زیرو کوین
علت تغییر نام زد کوین به فیرو
در اکتبر 2020 وبسایت رسمی فیرو FIRO تغییر نام زد کوین به فیرو را اعلام کرد. برخی گمان کردهاند که زد کوین Zcoin پس از بروز حمله 51 درصد، تغییر نام داده است. اما حقیقت این است که حمله 51 درصد به زد کوین Zcoin پس از تغییر نام این پروژه به فیرو FIRO رخ داده بود. وبسایت رسمی فیرو FIRO دو دلیل برای این تغییر نام ذکر میکند؛
- علت اول اینکه زد کوین Zcoin در ابتدا از سیگما استفاده میکرد اما بعد از مدتی، پروتکل حفظ حریم خصوصی ویژه خود یعنی Lelantus را ایجاد کرد که به کاربران اجازه میداد بعد از هر تراکنش کوینهای خود را بهاصطلاح بسوزانند و دوباره ایجاد کنند و بدین صورت در تراکنشهای بعدی، دارایی دیجیتال آنها هیچ تاریخچهای نخواهد داشت و قابلپیگیری نیز نخواهد بود. لفظ فیرو FIRO استعاره جدیدی از «سوزاندن» سکهها و «بازخرید» آنها است زیرا مفهوم ذوب سکه و جعل دوباره آن، دقیقاً همان کاری است که للانتوس Lelantus انجام میدهد.
- علت دوم، شباهت نام زدکوین Zcoin به ارز دیجیتال زدکش Zcash بود. این تشابه نامها، گیجکننده و گمراهکننده بود، خصوصاً اینکه هر دوی این ارزهای دیجیتال با مسائل مربوط به حفظ حریم خصوصی سروکار دارند اما در واقع، دو پروژه منفک هستند که از فناوری متفاوت، اهداف متفاوت و ارزشهای متفاوتی برخوردارند. از طرف دیگر تلفظ کلمه فیرو Firo برای همه آسان است؛ بنابراین این تغییر نام قدمی در راستای کاربرپسند بودن این ارز دیجیتال نیز بوده است.
بنیانگذاران فیرو چه کسانی هستند؟
بنیانگذار ارز دیجیتال فیرو FIRO شخصی است به نام Poramin Insom که توانست در 2016، طرح پروفسور دی.گرین و دانشجوهایش را عملی کند. او قبلاً بهعنوان یک مهندس توسعه نرمافزار در مایکروسافت کار میکرد و بهعنوان ستوان دومی نیز با نیروی مسلح سلطنتی تایلند خدمت کرده است. او علاوه بر فیرو FIRO یکی از بنیانگذاران شرکت satang نیز هست.
اولین سرمایهگذاران این پروژه نیز افرادی به نامهای راجر ور و تیم لی بودهاند.
بنیانگذاران پروژه فیرو
حمله 51 درصدی به ارز دیجیتال فیرو
ارز دیجیتال فیرو FIRO که از مکانیزم اجماع اثبات کار PoW استفاده میکند، در ژانویه 2021 مورد حمله 51 درصد هکرها قرار گرفت. این حمله زمانی صورت میگیرد که یک هکر میتواند به بیش از نیمی از هش ریتها دسترسی پیدا کند و در آنها تغییراتی ایجاد کند. برخی گمان کرده بودند که طی اصلاحات و تغییر برند زدکوین Zcoin به فیرو FIRO موجب خطا در کدها شده و هکرها توانستهاند از این فرصت برای حمله 51 درصدی به ارز دیجیتال فیرو FIRO استفاده کنند. اما تیم فیرو FIRO خاطرنشان کرد که این دو موضوع هیچ ارتباطی به یکدیگر ندارند و حمله 51 درصد در پلتفرمهایی که از مکانیزم اثبات کار PoW در اجماع استفاده میکنند، امری شایع است.
حمله 51 درصدی به ارز دیجیتال فیرو FIRO زمانی تشخیص داده شد که کاربران گزارش دادند تراکنشهایی که پیشازاین تأیید شدهاند، به وضعیت «تایید نشده» تغییریافتهاند. بدینوسیله، 306 بلاک مجدداً توسط هکرها سازماندهی شده بودند. تیم فیرو FIRO پس از این اتفاق از کاربران خود درخواست کرد که موقتاً هیچ تراکنشی انجام ندهند. صرافیهای Binance و Indodax از این حمله متضرر شدند.
جریان حمله 51 درصد فیرو
فراز و نشیبهای قیمت پس از حمله 51 درصدی به ارز دیجیتال فیرو
به مدت 14 روز پیش از حمله 51 درصدی به ارز دیجیتال فیرو FIRO این ارز روندی صعودی را در قیمت خود تجربه کرده بود که با بروز حمله، حدود 12 درصد افت کرد. اما فیرو FIRO در ادامه سال 2021 مجددا روند صعودی را تجربه کرده و رشدی 73 داشته است.
کیف پولهای ارز دیجیتال فیرو
برای نگهداری از توکنهای ارز دیجیتال فیرو FIRO دو راه پیش روی شماست. یکی استفاده از کیف پولهای نرمافزاری است. از آنجا که توکن ارز دیجیتال فیرو FIRO بر بستر اتریوم ساخته شده، تمام کیف پولهایی که از اتریوم پشتیبانی میکنند برای ذخیره توکن FIRO نیز مناسب هستند. مانند: MyEtherWallet، MyCrypto، Trust Wallet، Exodus و Coinomi.
در کنار کیف پولهای نرمافزاری، کیف پولهای سختافزاری نیز وجود دارند که از حیث امنیت بهترین گزینه برای حراست از دارایی دیجیتال شما محسوب میشوند. از این میان میتوانیم به کیف پولهای سختافزاری Trezor و Ledger اشاره کنیم.
خرید و فروش ارز دیجیتال فیرو
ارز دیجیتال فیرو در بسیاری از صرافی های معتبر بین المللی عرضه شده و روزانه به خریدوفروش گذاشته میشود. از بین صرافیهای معتبر بینالمللی ارائهدهنده این ارز دیجیتال میتوانیم به Binance، Huobi Global، Gate.io، Bittrex، FMFW.io و WazirX اشاره کنیم.
اگر تصمیم به خرید ارز دیجیتال FIRO را دارید، میتوانید به راحتی این ارز دیجیتال را از صرافی آبان تتر تهیه کنید. کافی است وارد سایت صرافی آبان تتر به آدرس abantether.com شوید و پس از ثبت نام، ارز دیجیتال FIRO را انتخاب کنید و با شارژ ریالی حساب خود، هر مقدار ارز دیجیتال FIRO را که مایل بودید، خریداری کنید. صرافی آبان تتر هیچ سقفی برای خرید این ارز دیجیتال قائل نیست و هر زمان که اراده کنید هم میتوانید ارز دیجیتال FIRO خود را بفروشید.
کدام کیف پول ها از ارز دیجیتال فیرو پشتیبانی میکنند؟
جمعبندی
ارز دیجیتال فیرو FIRO اولینبار در سال 2016 توسط Poramin Insom معرفی و عرضه شد. نام اولیه این ارز دیجیتال زد کوین Zcoin بود که بعدها به دلایل متعدد توسط تیم توسعهدهنده آن، به فیرو FIRO تغییر یافت. علت این تغییر نام را بهتفصیل در مقاله برای شما توضیح دادهایم.
هدف اصلی پروژه فیرو FIRO این است که حریم شخصی کاربران خود را در بالاترین سطح حفظ کند تا کاربرانش قادر باشند با انجام تراکنشهای کاملاً غیرقابلردیابی، کنترل تمام و کمال سرمایه و حریم شخصی خود را به دست داشته باشند. فیرو FIRO برای تحقق این هدف با استفاده از للانتوس توانسته کاری کند که بعد از هر تراکنش، سکهها سوزانده شوند و از نو ساخته شوند چون بدین ترتیب دیگر امکان پیگیری تاریخچه معاملات آنها وجود نخواهد داشت.
ارز دیجیتال فیرو یکبار در ژانویه سال 2021 مورد حمله 51 درصدی قرار گرفت و این حمله توانست سیر صعودی 14 روزه این ارز را متوقف و آن را دچار افت قیمت 12 درصدی کند. اما در ادامه سال 2021 فیرو FIRO روند صعودی خود را دوباره از سر گرفت و به رشدی 73 درصدی رسید. اگر شما نیز به دنبال خرید فروش ارز دیجیتال فیرو FIRO هستید، صرافی معتبر آبان تتر در تمام مراحل همراه شما خواهد بود.