ارز دیجیتال سولانا (SOL)، ستارهی جدید بازار کریپتوکارنسیها
آیا تابهحال عبارت “قاتل اتریوم” به گوشتان خورده است؟ اگر شما هم از کسانی باشید که به حوزهٔ ارزهای دیجیتال علاقهمند است و یا اگر از معامله گران این بازار پر هیجان باشید، بدون شک اسم سولانا را در این مدت بارها شنیدهاید. سولانا، این رقیب تازه نفس اتریوم، در هفتههای اخیر رشد بیسابقهای را تجربه کرده است و حسابی کاربرانش و دارندگان توکنهایش را سورپرایز کرده است.
هم اکنون ارز دیجیتال سولانا یکی از محبوبترین ارزهای دیجیتال در بازار کریپتوکارنسی است. اما عامل موفقیت این پروژه چه بود و مقبولیت عمومیاش را چگونه به دست آورد؟ ما در این مقاله قصد داریم به طور کامل نقاط قوت سولانا را برایتان شرح دهیم و شما را با ارز دیجیتال سولانا بیشتر آشنا کنیم. پس اگر علاقهمند به دنبال کردن این موضوع هستید، این مقالهٔ خواندنی و جذاب را از دست ندهید.
همه چیز در مورد سولانا؛ قاتل اتریوم
سولانا چیست؟
سولانا (Solana) یک شبکه بلاک چین است. این شبکه برای پشتیبانی از اپلیکیشنهای غیرمتمرکز (DAPP) طراحی شده است. ممکن است این سؤال برایتان پیش بیاید که اپلیکیشنهای غیرمتمرکز چه هستند؟ در حقیقت این اپلیکیشنهای غیرمتمرکز، کاربرد اصلی بلاک چینها هستند. افراد میتوانند برای توسعه هر چیزی، اپلیکیشنهای خود را بر روی شبکه بلاک چین استوار سازند.
پروژه سولانا در حقیقت برای رفع مشکل بیت کوین و اتریوم به وجود آمد. چه مشکلی؟ دو مشکل اصلی اینجا مطرح است:
مشکل مقیاس پذیری و مشکل سرعت. با بالا رفتن تعداد کاربران اتریوم و از طرفی با پایین بودن ظرفیت آن و وجود مشکل مقیاس پذیری، هزینه انجام تراکنشها به همان نسبت بالا رفته است. این موضوع از هر دو طرف به ضرر کاربران و بهخصوص تریدرهایی است که نیاز دارند معاملاتشان بهصورت آنی انجام شود. با بالا رفتن حجم ترافیک کاربران در اتریوم، پایین آمدن سرعت هم تبدیل به یکی از مشکلات اساسی شده است. در این شرایط سولانا با امکانات منحصر به فردی که دارد، وارد میشود.
در حال حاضر از نظر ظرفیت کاربران و سرعت انجام تراکنشها، هیچ شبکه بلاک چینی را نمیتوان با سولانا مقایسه کرد. به همین دلیل سولانا تبدیل به یکی از رقیبان سرسخت اتریوم شده است. اگر بخواهیم به طور تخصصیتر بگوییم که حل مشکل سرعت توسط سولانا چگونه صورت گرفت باید بگوییم که در این شبکه بر خلاف بلاک چین بیت کوین و اتریوم، همه چیز با شماره بلاک سنجیده نمیشود و مفهوم زمان مطرح است.
سولانا توانست با استفاده از مکانیزمی به نام گواه بر تاریخچه(POH) و با استفاده از حل مشکل زمان ردیابی بلاک چین، باعث شود تا همه افراد با هم در بلاک چین در توافق قرار بگیرند و زمانهای فردی، هم زمان شوند. توان عملیاتی شبکه سولانا هم اکنون حدود 50 هزار TPS است و تنها 400 میلیون ثانیه برای بلاک کردن، زمان نیاز دارد.
با توجه به ویژگیهایی که سولانا دارد، میتواند تبدیل به یک بلاک چین بدون نقص و عالی برای انجام امور مالی غیرمتمرکز شود. این شبکه قطعاً روزبهروز بیشتر مورد توجه تریدرهای حرفهای قرار میگیرد و کاربرانش بیشتر خواهند شد. سولانا هم اکنون با این امکاناتی که دارد میتواند به طور مستقیم میزبان اپلیکیشنهای غیرمتمرکز باشد و به طور غیرمستقیم میزبان هزاران هزار کاربر این اپلیکیشنها باشد
حل مشکل مقیاس پذیری و سرعت با سولانا
تاریخچهٔ سولانا
این شبکه در سال 2017 و توسط فردی به نام آناتولی یاکوونکو (Anatoly yakovenko) معرفی شد. سرمایه گذارانی همچون CMCC Global و چندین پروژه و شرکت معتبر دیگر بر روی این پروژه سرمایه گذاری کردهاند. از تیم توسعه دهنده پروژه سولانا میتوانیم به گرگ فیتز جرالد و اریک ویلیام اشاره کنیم. اکثر افرادی که تیم توسعهٔ سولانا را تشکیل میدهند، سابقه کاری درخشانی دارند؛ اکثر آنها سابقه فعالیت در شرکت کوالکام (Qualcomm) را در رزومه خود داشتند. بنابراین، اعتبارشان را قبلا اثبات کرده اند.
توکن سولانا
توکن (SOL) ، توکن بومی شبکه سولانا است. از این توکن در این شبکه، بهعنوان هزینه کارمزد تراکنشها استفاده میشود. ضمناً با استفاده از استیک کردن توکنهای آن توسط کاربران، امنیت این شبکه حفظ میشود. با استفاده از توکنهای سولانا، این شبکه میتواند حاکمیت زنجیره را هم تأمین کند.
پس در کل این توکن بهعنوان یک سوخت برای این شبکه استفاده میشود. از آنجایی که این توکن در صرافیهای ارز دیجیتال در دسترس مردم قرار گرفته است، شما هم میتوانید با خرید و فروش این توکن در این بازار به انجام معاملات بپردازید و از این راه کسب درآمد کنید. شما توکنهای سولانا را میتوانید از صرافیهای خارجی مانند بایننس، کوکوین، بیتفینیکس و … و یا از صرافیهای معتبر داخلی خریداری کنید.
توکنهای سولانا و استیک کردن
مزیتهای سولانا
- سرعت بالا در پردازش تراکنشها؛ یعنی چیزی حدود 65000 تراکنش در ثانیه.
- هزینههای تراکنش پایین و بهصرفه برای کاربران (هزینههای تراکنش در سولانا حدود 0/000005 دلار است).
- توان عملیاتی بالا بر خلاف اتریوم، که اکنون دچار ترافیک شبکه شده است. (سولانا توان عملیاتیاش هزار برابر بیشتر از اتریوم است که این یعنی حدود 5 الی 7 TPS توان عملیاتی دارد).
- با انجام هر تراکنش در شبکه سولانا، مقداری از ارز دیجیتال (SOL) بهعنوان کارمزد سوزانده (burnt) میشوند و میزان عرضه و تقاضا بالانس میشود.
با استفاده از استیک کردن ارز دیجیتال (SOL)، امنیت این شبکه تأمین میشود.
معایب سولانا
حالا که از مزایای این شبکه گفتیم، بهتر است از عیبهای آن هم بگوییم تا جانب اعتدال و بیطرفی را در مقاله خود رعایت کرده باشیم:
- نحوه توزیع ارز دیجیتال آن که باعث شده است حجم زیادی از ارزهای سولانا در دست یک گروه خاص باشد.
- امکان رشد یا افت شدید قیمتی همیشه برای سولانا وجود دارد و دلیل آن هم، انحصاری شدن بخش زیادی از بازار سولانا است.
آیا میتوان توکنهای سولانا را استخراج کرد؟
خیر. سولانا از پروتکل اثبات کار (proof of work) استفاده نمیکند و از گواهی اثبات سهام بهجای آن استفاده میکند، بنابراین قابل استخراج (Mining) نیست. شما این ارز دیجیتال را میتوانید از صرافیهای داخلی یا خارجی، به طور مستقیم خریداری کنید. اما اگر قصد کسب سود و افزایش تعداد ارز دجیتال سولانای خود را دارید، باید به استیک کردن ارزهای خود بپردازید.
کیف پولهای نرم افزاری و سخت افزاری پشتیبان سولانا
کدام کیف پولها از توکنهای (SOL) پشتیبانی میکنند؟
شما برای نگهداری از توکنهای (SOL) یا هر ارز دیجیتال دیگری، نیاز به یک کیف پول دیجیتال شخصی دارید تا داراییهایتان را به آدرس دیجیتالی آن انتقال دهید. برای نگهداری از توکنهای سولانا، میتوانید از کیف پولهای نرم افزاری یا سخت افزاری استفاده کنید. کیف پولهای نرم افزاری تراست والت (Trust wallet)، اکسودوس (exodus)، زلکور (zelkore) و کوین نانینتی ایت (coin98)، فانتوم (phantom)، مت والت (mathwallet) و سولت (sollet) از توکنهای (SOL) پشتیبانی میکنند. علاوه بر کیف پولهای نرم افزاری میتوانید از کیف پولهای سخت افزاری یا کیف پولهای سرد استفاده کنید که امنیت بیشتری هم از کیف پولهای نرم افزاری دارند. از این کیف پولهای سخت افزاری میتوان به ترزور (trezor) و لجر (ledger) اشاره کرد.
نکات نهایی و جمع بندی
ارزش توکنهای سولانا از اولین عرضهاش تا کنون، نزدیک 200 برابر شده است و پیش بینی میشود با توجه به اهداف درخشانی که این پروژه دارد، این نمودار قیمتی همچنان صعودی بماند. سولانا در حقیقت توانست مشکلاتی که شبکه بلاک چین قدیمی داشت را حل کند و تا حد زیادی آن را ارتقا ببخشد.
در شبکههای اجتماعی از سولانا بهعنوان قاتل اتریوم یاد میشود و همین تیتر تبلیغاتی حسابی آن را بر سر زبانها انداخته است. اگر قصد دارید بر روی این ارز دیجیتال سرمایه گذاری کنید، حتماً علاوه بر خواندن این مقاله، به تحلیل تکنیکال و فاندامنتال بازار این ارز هم بپردازید و با آگاهی وارد این مسیر شوید. امیدواریم مطالبی که در مورد این ارز دیجیتال برایتان گردآوری کردیم؛ برایتان مفید واقع شده باشد.